Taalbureau TX-T

Taalcursussen - Teksten - Vertalingen

Speaking Dutch like a native Dutch courses Een kleine geschiedenis van Texel

Publications

Dutch Courses via Skype

English-to-Dutch Translations

Contact

Hoe gebruik je 'er' in het Nederlands

NT2-Bibliotheek deel 4


NT2-Bibliotheek Hoe gebruik je er in het Nederlands

Klik hier om het boek in te kijken.

Klik hier om het boek te bestellen.


'Er' is voor anderstaligen een van de moeilijkste woorden om te leren gebruiken en het komt ook nog eens heel veel voor. Wat betekent 'er' eigenlijk? Waarom kun je het niet gewoon weglaten? Waar zet je 'er' in de zin? Hoe spreken Nederlanders het uit? Soms staat 'er' twee keer in een zin, klopt dat wel?

Wie goed Nederlands wil leren spreken, moet ook vroeg of laat het woordje 'er' correct leren gebruiken. Zelfs dit moeilijk te gebruiken woord kunnen anderstaligen foutloos leren toepassen. Met een heldere uitleg en veel voorbeelden en oefeningen leert u in dit boek 'er' op de juiste manier te gebruiken.

Aan het eind van dit boek weet u op welke manieren 'er' gebruikt wordt, op welke plaats in de zin het komt, op welke manieren het uitgesproken kan worden en hoe u meer dan één 'er' in een zin zet.

Dit boek is geschikt voor halfgevorderden en gevorderden (B1-2, C1-C2).


Dr. Lijntje Pronk geeft al bijna twintig jaar Nederlandse les. Eerder schreef ze het boek Speaking Dutch like a Native: A Quick Guide to Colloquial Dutch.Over Speaking Dutch like a Native:

'Een aanrader voor NT2-docenten en een ieder die zich wil verdiepen in de Nederlandse taal en zijn bijzonderheden.' — review op bol.com

'Leuk om te lezen, super als naslagwerk.' — review op bol.com

'Het boek van Pronk is vandaag meer dan welkom omdat het … spreektalig Nederlands aanbiedt waar de anderstalige steevast over struikelt, maar dat jammer genoeg te vaak ontbreekt in reguliere taalcursussen.' — em. prof.dr.Ludo Beheydt in Neerlandia


Hoe gebruik je 'er' in het Nederlands
Paperback
71 pagina's; met zwart-wit illustraties
ISBN 978-90-820899-5-0
9.95 EUR inclusief verzendkosten binnen Nederland
Een aantal voorbeeldpagina's uit het boek vindt u hier (pdf).
Klik hier om het boek te bestellen.


E-Boek
Het e-boek is verkijgbaar via Amazon.